Internet magazin MATRIX.MD

Postari Recente Postari Recente

05/08/2017
de către Administrator Site

65 de fete cu virsta intre 16-20 de ani din 13 regiuni ale tarii au invatat programare web, robotica, si imprimare 3D la cea de-a treia editie a taberei de vara GirlsGoIT, care a avut loc in perioada 21-30 iulie, 2017 la Chisinau. Majoritatea fetelor au interacționat pentru prima data cu un printer 3D,dar in special atentie sporita a fost atrasa de catre robotelul de ultima generatie NAO V5 pentru care au scris programe si au creat primele pagini web.
Echipa MATRIX,fiind adepta al ideii de crestere a nivelului educational in institutiile de invatamint ale tarii cit si in rindul tinerilor ambitiosi si de aceasta data a sustinut cu placere evenimentul IT organizat de catre tabara de vara GirlsGoIT. Astfel compania MATRIX, a adus pentru prima data in Republica Moldova, cel mai performant robotel educativ al momentului, oferind sprijin dar si suport tehnic evenimentului.
Astazi, NAO este cel mai important robot umanoid folosit in cercetare si educatie la nivel mondial.
Robotica este cea mai rapida si mai avansata tehnologie utilizata in educatie si cercetare. Robotul umanoid NAO este platforma ideala pentru predarea conceptelor de stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM) la toate nivelurile.
Folosind platforma NAO, elevii, ramin permanent conectati cu progrese tehnice in domeniul programarii si cercetarii aplicate, fiind cea mai buna pregatire profesionala in cadrul institutiilor de invatamint.


Este echipat cu mai multi senzori: senzori tactili, senzori ultrasonici, giroscoape, accelerometru A, senzori de forta, senzori infrarosii, 2 camere HD, 4 microfoane si encodere digitale de inalta precizie pe fiecare imbinare. Ea are doua procesoare la bord: un Intel Atom 1.6Ghz (Computerul principal include unitate SSD, WiFi, Bluetooth si retea prin cablu) si un procesor suplimentar ARM-9 in piept.

Pachetul software avansat include un SDK complet, un API in Python, C # (.NET), C ++ si Java. Fiecare robot vine in mod standard cu un software premiat care faciliteaza programarea robotului utilizind o interfata de tragere si plasare care simplifica programarea pentru utilizatorii noi si avansati. Pachetul software include un software de simulare avansat bazat pe Webots.

AVANTAJE UTILIZAREA NAO PENTRU STUDENTI,ELEVI

1 Experienta reala prin conectarea teoriei cu practica pentru a descoperi o gama larga de domenii legate de robotica, cum ar fi informatica, mecanica, electronica sau controlul.

2 Inspira un nivel ridicat de motivare si interes pentru cariera inginerului. De exemplu: studiul controlului pentru a intelege obiectele sau matricea de calcul sau detectarea fetei pentru a obtine miscarea NAO

3 Promovarea muncii in echipa, managementul proiectelor, rezolvarea problemelor si abilitatile de comunicare.

AVANTAJE UTILIZAREA NAO PENTRU PROFESORI

1 Proiecte sau abordari bazate pe laboratoare pentru predarea disciplinelor principale: lectura, scriere, nomenclatura, algebra ... precum si robotica, informatica.

2 Imbunatatirea performantei si eficacitatii invatarii
3 Cresterea numarului de elevi inscrisi si implicarea elevilor


Detalii: 069 739 892