Internet magazin MATRIX.MD

Postari Recente Postari Recente

10/01/2018
de către Administrator Site
Samsung TV

"Peretele", televizorul urias prezentat de Samsung, cu noua tehnologie MicroLED


Noul gadget a fost prezentat in cadrul targului de tehnologie CES 2018, din Las Vegas.

Televizoarele viitorului vor fi de dimensiuni impresionante, ajungand sa acopere aproape complet un intreg perete. Cel putin asa cred cei de la Samsung, care au prezentat in cadrul targului CES 2018 un televizor urias, numit chiar "Peretele". Ecranul are diagonala de 370 cm si este complet fara margini, astfel incat se poate integra perfect pe orice suprafata ar fi agatat.

De asemenea, Samsung precizeaza ca acesta este primul televizor modular. Asta inseamna ca poate fi programat sa afiseze imaginea in mai multe marimi diferite. Spre exemplu, imaginea poate fi afisata foarte ingust, pe latime, iar restul ecranului sa fie negru.

Tehnologia folosita este MicroLED, mult mai avansata decat cele utilizate pana in prezent. Ecranul este alcatuit practic din multe panouri minuscule, individuale, non-organice, care sunt mult mai mici decat LED-urile standard, scrie Gizmodo. Aceasta tehnologie asigura un contrast mai bun, imagine mai clara si culori mai intense.

"Peretele" are rezolutie 4K. Samsung a prezentat insa in cadrul CES 2018 si un televizor QLED cu rezolutie 8K si diagonala de 215 cm.